Haugesunds Fjell-lag Postboks 1368 Gard

5507 HAUGESUND

Tlf.: 
52 72 64 10

e-post:post@fjellaget.no

Våre Hytter

Jøtnaheim 1

Den første ”Jøtnaheim” ble bygget i 1906 i strandkanten nord i Krokavatnet før demningen ble satt opp. Hytten var liten, men samlet en del turfolk om søndagene. Grunnmuren på denne hytten liger i dag neddemmet i krokavatnet.

Jøtnaheim 2

Den andre ”Jøtnaheim” ble plassert noen hundre meter opp i lia, øst for Krokavatnet. Den var ferdig i 1918 og etter forholdene stor med rommelig storsal. Det er sagt at den ved innvielsen var Norges største lagshytte.

Denne hytta og Haugesunds Fjell-lag ble grunnlaget for en stor turvandring i byheiene om søndagene. Hytta var i bruk helt frem til 1952.

Håvåshytta 1

I 1927 bygget Haugesunds Fjell-lag en kombinert arbeidshytte og båtnaust kalt ”Håvåshytta” etter høyden nordenfor. Denne ”lille Håvåshytta” ble brukt av lagets medlemmer ved plantearbeid og grøfting i indre byheiene. Hytta ligger ideelt til i skjul ved stranden i Stakkestadvannet, og ble av den grunn under 2.verdenskrig brukt som stasjon for Milorg og motstandsgruppene. Her tjente den for overnatting og kommunikasjons senter for forsyninger og meldinger. Hytta er fortsatt arbeidsbrakke / naust for laget.

Håvåshytta 2 – 50 År 2005

Lagets fjerde hytte er nåværende ”Håvåshytta”. Bygget av laget i 1950-55 på selveiet tomt ved Stakkestadvannet i sørhellingen av Håvåsnuten.

Hytta er i 2004/2005 under utvidelse og modernisering. De utvendige arbeidene er ferdigstilt og de innvendige arbeider nærmer seg en avslutning.

Hytta har søndagsåpen for turgåere og er årsak til økt bruk av byheiene. Den har lekestue og sandkasse for barn samt benker, bord og toalett for alle besøkende. Siden 1990 har hytta vært mål for lagets populære turmarsj ”Håvåsturen” som er med å vise veien på tur for tusener.

Les mer om Håvåshytta

Postet 21.06.06
Artikler og bilder kan ikke brukes uten tillatelse fra Haugesund Fjellag
e-post:post@fjellaget.no